Is uw kippenhok klaar voor de winter?

Is your coop WINTER ready?
Wij hebben een checklist samengesteld met enkele handige tips & tricks om uw kippenhok winterklaar te maken en uw kippen voor te bereiden op de koude feestperiode.

De winter kan prachtig zijn met zijn glans en feestelijkheden, maar een groot deel van de tijd is het koud, nat en winderig....yuk! Alvorens de temperaturen verder dalen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het onderkomen van uw kippen 100% winterklaar is.

Hokken MOETEN droog zijn!

Kippen willen niet in een vochtig, lek hok zitten. Als u tijdens het verversen van het strooisel vochtige plekken ziet, ga er dan van uit dat er ergens een probleem is. Als u dat niet kunt verhelpen, is het misschien tijd voor een upgrade.

Kippenhokken MOETEN tochtvrij zijn!

Tijdens de winterperiode brengen kippen - vanwege het gebrek aan licht - heel wat tijd in het kippenhok door. Het is daarom belangrijk om het kippenhok op voorhand op gaten of scheuren te controleren zodoende een onaangename zoniet mogelijks levensbedreigende tocht te vermijden. 

Hokken MOETEN geventileerd worden!

Het is verleidelijk om in de winterperiode isolatie in het kippenhok aan te brengen. Toch is het belangrijk om dat niet te doen aangezien je hierdoor de ventilatiemogelijkheden aanzienlijk vermindert. Kippen ademen vochtige lucht uit die vervolgens uit het hok dient geventileerd te worden zodoende ademhalingsziekten te voorkomen.

Kippenhokken MOGEN NIET verwarmd worden!

Kippen produceren behoorlijk veel lichaamswarmte; vooral na een calorierijke middagmaaltijd. Dit wordt bovendien aangevuld met diverse lagen dons en veren waardoor ze perfect in staat zijn om zich warm te houden. Vermijd het gebruik van warmtelampen daar deze een groot brandgevaar vormen.

Kippenhokken MOETEN de juiste grootte hebben!

Alle vogels kruipen tegen elkaar aan voor warmte en kippen zijn niet anders. Het is veel gemakkelijker om een kleine, gezellige ruimte te verwarmen dan een grote, hoge ruimte.

Hokken MOETEN stevig zijn!

Sterke wind kan hokken gemakkelijk omver blazen, dus zorg ervoor dat die van u niet omwaait. Controleer of het hok bestand is tegen alle soorten roofdieren. Knaagdieren en grote zoogdieren hebben allemaal honger en gaan op zoek naar een gemakkelijke snack.

Kippenhokken KUNNEN automatisch zijn!

Wist u dat u helemaal niet hoeft op te staan om uw kippen naar buiten te laten? Kies daarom vandaag nog voor een automatische opener/sluiter waarmee u uw leven aanzienlijk makkelijker zult maken!


Om het volledige assortiment kippenhokken en de bijbehorende accessoires te bekijken/ bestellen, ga naar www.nestera.nl.


Dit artikel is geschreven door Libby;  hoofd dierenwelzijn van Nestera.

Time to read: 1 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews