Wat kunnen kippen eten in de winter?

What can chickens eat in winter?
In sommige landen zijn keukenresten toegestaan, maar in andere niet! Maar hier zijn enkele veilige voedingsmiddelen die je je kippen in de winter kunt geven om ze warm te houden.

Wat kippen in de winter kunnen eten is erg landgebonden!

Mogen kippen keukenresten eten?

In het verleden waren er uitbraken van BSE (boviene spongiforme encefalopathie), beter bekend als de gekkekoeienziekte.
Deze uitbraken werden veroorzaakt doordat kippen vleesbeendermeel en andere dierlijke bijproducten te eten kregen. Als gevolg hiervan heeft DEFRA het geven van keukenresten aan kippen in het VK verboden.

Daarbij wordt ELK type voedsel dat je in je keuken bewaart, als illegaal voedsel geklasseerd. Als je een veganistisch huishouden hebt, werd je vroeger vrijgesteld van deze regel maar nu is dat niet meer het geval.
Sommige Europese landen alsook de VS ondersteunen echter het voeren van keukenresten mits minimale regels of beperkingen.

Can chickens eat kitchen scraps?

Wat eten kippen in de winter?

De korte dagen in combinatie met de lange, koude winternachten zorgen er eigenlijk voor dat kippen meer calorierijk voedsel nodig hebben doorheen de dag.

Ben je woonachtig in het VK dan mag je de volgende producten tijdens de winterperiode aan je kippen voeren:

 

 


Het is belangrijk om te beseffen dat als je voedsel moet “bereiden” dit niet in de keuken mag gebeuren.

Woon je in Europa of de VS, dan kun je in theorie zo goed als alles aan de kippen voeren, mits enkele beperkingen. Hoewel kippen omnivoren (alleseters) zijn, bevat elk type voedsel - met name vooral vlees - bepaalde ziekteverwekkers. De vuistregel die je hier zou kunnen hanteren is om je kippen enkel voedsel te geven dat je zelf ook zou kunnen/ willen eten.

Als je regelmatig voedsel hebt dat onveilig is voor consumptie maar je wilt het toch gebruiken; overweeg dan even om larven te kweken! Larven eten niet alleen afvalvoedsel maar maken ook smakelijke eiwitten, wat altijd goed is voor kippen die vrij in de achtertuin leven.

Time to read: 1 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews