Onze wortels

Nestera werd opgericht in 2020 toen twee Britse familiebedrijven, Green Frog Designs en Gardenature, fuseerden om Nestera te creëren.

step img
01

Het avontuur van Green Frog Designs begon twee decennia geleden in de heuvels van Somerset. De broers Adrian en Marcus Morgan hielden beiden jarenlang kippen en genoten van het gezelschap van hun gevederde vrienden.

step img
02

Maar met deze hobby kwamen moeilijkheden de kop opsteken die gevolgen hadden voor de gezondheid van hun kippen - van het onderhoud en het schoonmaken van de stallen tot het voederen en het voorkomen van rode luizen. Deze problemen waren kostbaar en tijdrovend en de gebroeders Morgan raakten verder gefrustreerd door het gebrek aan kwaliteitsproducten op de markt.

step img
03

Omdat ze een duurzame oplossing wilden vinden voor de gelukkige dieren, richtten ze in 2009 Green Frog Designs op om ethisch geproduceerde en gemakkelijk te onderhouden kippenhokken van hoge kwaliteit te maken, vervaardigd uit 100% gerecycleerd plastic.

step img
01

Met een gedeelde passie voor natuurfotografie werden Simon en Angela Byland geïnspireerd door het observeren van nestelende vogels in hun eigen tuin in Essex, aan de zuidoostkust van Engeland.

step img
02

In 2004 gaven ze hun baan in de banksector op om Gardenature op te richten, een bedrijf dat vogelkastjes, wildcamera systemen en ecologische habitats aanbiedt. Het bedrijf is uitgegroeid tot Europa's grootste fabrikant en leverancier van producten voor wildobservatie!

step img
03

De producten van Gardenature zijn sindsdien gebruikt door de BBC voor filmprogramma's als Springwatch en Frozen Planet II, en door organisaties als de RSPB, BTO, LPO, LRBPO en Nature og Fritid AS. Zij worden ook gebruikt door diverse natuurbeschermingsorganisaties, natuurbehoudsverenigingen, provincieraden en scholen in het VK en Europa.

step img
step img

Tijdens de COVID-19 pandemie ervaarden vader-zoon duo Joe en Richard Freedman, wat miljoenen mensen tijdens de beperkingen meemaakten: een verschuiving in prioriteiten en een verlangen om zich opnieuw met de natuur te verbinden.

De Schotse ondernemers hadden eerder het grootste duurzame verhuurbedrijf van formele kleding in Europa opgericht en waren op zoek naar hun volgende ondernemersuitdaging. Ze hadden het briljante idee om Green Frog Designs en Gardenature samen te voegen en Nestera was geboren!

Het resultaat is een combinatie van jarenlange expertise, een gedeelde passie voor dieren en een familietraditie.

Volg ons op instagram

@nestera.nl

Ontdek onze producten

cta image