Doe mee in de strijd tegen rode mijt

Rode mijt of bloedluis wordt beschouwd als één van de meest hardnekkige uitdagingen voor kippenhouders.
Maar niet getreurd want onze Nestera kippenhokken zijn zodanig ontworpen dat ze minder aantrekkelijk worden voor deze parasieten en bijgevolg een volledige uitroeiing mogelijk is.

Vector yellow rotating

makkelijk te behandelen

Bij het ontwerpen van onze kippenhokken, hebben we lang nagedacht over hoe we kunnen vermijden dat bloedluizen zich erin schuilhouden. We wilden dus graag een leefomgeving creëren die ideaal zou zijn voor kippen, maar niet voor rode mijten!

In houten kippenhokken kunnen bloedluizen zich in de naden, hoeken, kantjes en groeven verstoppen waardoor uitroeiing vrijwel onmogelijk wordt.
Onze Nestera kippenhokken daarentegen, zijn vervaardigd uit hard, glad materiaal waardoor deze parasieten zich minder makkelijk kunnen verstoppen!

Vector yellow rotating

bloedluis tegenhouden

Een besmetting met bloedluis kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de kippen. De symptomen kunnen gaan van onder andere een verminderde eiproductie tot ongelukkige kippen die weigeren om ‘s nachts het kippenhok binnen te gaan.

Indien er bloedluis wordt aangetroffen in een Nestera kippenhok, dan is een snelle schoonmaakbeurt met heet zeepwater ruim voldoende om deze parasieten te verwijderen.

Kortom, tijdrovende en dure chemische behandelingen behoren tot het verleden.

Gladde, naadloze binnenkant

Gladde, naadloze binnenkant

Geen chemicaliën meer nodig

Geen chemicaliën meer nodig

Snel en makkelijk te reinigen

Snel en makkelijk te reinigen

Bloedluis is makkelijk te verwijderen

Bloedluis is makkelijk te verwijderen

Uitroeien is eenvoudig

Uitroeien is eenvoudig

Neem een kijkje tussen onze reviews

Geloof ons niet zomaar op ons woord

"Ik had er 3 jaar geleden al één moeten kopen voordat ik mijn kippen verloor aan de gevreesde rode mijt. Zeer goed gemaakt."

F. Vervaet

5stars

"Het hele ding kan gemakkelijk uit elkaar gehaald worden om schoon te maken en kan onder hoge druk gereinigd worden, wat een belangrijke bonus is. Zeer tevreden met het hok en het heeft ons rode mijt probleem opgelost. De kippen zien er nu veel gezonder uit dan toen ze nog een houten hok hadden."

J. Parmentier

5stars

"Dit is een briljang kippenhok. Na een vreselijke rode mijt plaag hadden we dringend een plastic hok nodig.
Het was voor 2 personen makkelijk om in elkaar te zetten en het is zo snel en eenvoudig schoon te maken. Onze kippen zijn er dol op en ze passen er alle 8 prima in, met voldoende ruimte.
Al met al kan ik dit hok niet genoeg aanbevelen, ik wou dat we het meteen hadden gekocht in plaats van ons geld te verspillen aan een houten hok.

A. de Smet

5stars

"Zeer goed, de kippen zijn er dol op en geen rode mijt te bekennen..."

E. Gillis

5stars

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

articless blog
Waarom kiezen voor een plastic kippenhok?
Jarenlang was de traditionele materiaalkeuze voor kippenhokken beperkt tot hout! Er zijn verschillende plastic hokken op de markt - maar ze zijn niet allemaal gelijk...
articless Blog
Welke kippenhok grootte moet ik aankopen?
Eén van de prioriteiten van Nestera is het bieden van een ideaal onderkomen voor gelukkige en gezonde kippen. Ontdek hoe je jouw toekomstige kippenhok moet kiezen.
articless Blog
Wat is de beste maat zitstok voor kippen?

Als je overweegt om een zitstok in het kippenhok te installeren, is het belangrijk om even de tijd te nemen om de basismechanismen van een vogelpoot te begrijpen. Lees verder om er zeker van te zijn dat je comfortabele zitstokken gebruikt voor jouw kippen.

Ontdek onze producten

cta image