5 tips om rode mijt te vermijden

5 Tips to Avoid Red Mite in your chicken coop

Een van de prioriteiten van kippenhouders is het voorkomen van rode mijten in hun kippenhokken. Ontdek hoe je ze weghoudt van je kippen. Uw kippen zullen jou er eeuwig dankbaar voor zijn!

Een van de grootste uitdagingen voor kippenhouders is het tegenhouden van rode mijten. Rode mijten zijn kleine, bloedzuigende, nachtactieve parasieten die kippen en ander pluimvee aanvallen en zich 's nachts met hun bloed voeden wanneer ze op hun slaapplaats zitten. Ze kunnen op elk moment van het jaar binnendringen, maar de hitte van de zomermaanden biedt hen de ideale omstandigheden om zich zeer snel voort te planten. Nestera kippenhokken zijn slim ontworpen en speciaal gebouwd om bestand te zijn tegen rode mijten. Hier zijn vijf tips om je te helpen je vogels vrij te houden van dit vervelende ongedierte.

 

 

 

1. De aanwezigheid van rode mijt in het kippenhok vaststellen

 

Heb je gemerkt dat de kippen 's nachts niet meer in het hok willen en liever buiten slapen? Lijken ze zwakker of lusteloos? Als je op een van deze vragen “ja” hebt geantwoord, is het tijd om de binnenkant van je hok grondig te controleren op tekenen van rode mijt. Een doeltreffende methode om rode mijten te ontdekken is een kartonnen doos rond het nest te wikkelen en de volgende ochtend binnenin te kijken of er luizen zijn.

 

 

2. Maak het kippenhok regelmatig schoon

 

Het schoonhouden van het hok is essentieel om rode mijt te voorkomen. Idealiter moeten de opvangbakken elke ochtend worden ververst en het hok zelf moet wekelijks worden schoongemaakt om alle uitwerpselen te verwijderen die de bakken niet hebben bereikt. Maak het hok eens per maand grondig schoon door het eerst leeg te maken en dan alle hoeken te borstelen. Als het hok is schoongemaakt, gebruik je een slang of een hogedrukreiniger om de binnen- en buitenkant van het hok schoon te maken. Onze kippenhokken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor er niet alleen weinig schuilplaatsen voor rode mijten zijn, maar ook tijd wordt bespaard doordat ze extreem snel drogen in vergelijking met een traditioneel houten hok.

 

3. Gebruik uitwerpselenbakjes die rode mijten beperken

 

 

Veel mensen maken de fout stro te gebruiken op de vloer van hun hok om uitwerpselen op te vangen, maar rode mijten houden van stro omdat de draden hol zijn en een perfecte schuilplaats vormen voor hen overdag wanneer ze niet eten. Houtkrullen, zaagsel of houtas zijn veel betere alternatieven voor gebruik in de opvangbakken. Men heeft zelfs ontdekt dat onze voorouders in de oudheid de varen gebruikten als een natuurlijk afweermiddel tegen rode mijten toen zij kippen hielden. Je kunt zelf varenbladeren drogen en ze als preventieve maatregel tegen rode mijten in de opvangbakken doen.

 

4.Beperk de aanwezigheid van andere vogels

 

Rode mijten worden vaak in een kippenhok binnen gebracht door de komst van wilde vogels die deze parasieten bij zich dragen. Deze nieuwe vogels kunnen het voeder- of drinkbakje voor de kippen gebruiken en op die manier ongewenste mijten meebrengen. Deze klimmen vervolgens op 1 van de kippen en dringen op die manier het hok binnen. Het gebruik van een ongediertebestrijdingsnet of -voederhuisje beperkt de hoeveelheid voedselresten die wilde vogels zullen proberen te vinden en beperkt op die manier ook de besmetting van de leefomgeving van de kippen.

 

5. Nieuwe kuikens inspecteren en in quarantaine plaatsen

 

Als je jouw koppel uitbreidt of verloren vogels laat terugkeren, is het raadzaam om alle nieuwkomers in quarantaine te plaatsen. Dit voorkomt de overdracht van rode mijten op het huidige koppel, als die aanwezig zijn in de omgeving waaruit de nieuwe vogel afkomstig is. Inspecteer alle nieuwe vogels altijd zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze geen gezondheidsproblemen hebben, zoals tekenen van ziekte of parasieten. Wat moet je doen als je rode mijten in je hok vindt? Als je een besmetting met rode mijt ontdekt, moet je het hok zo snel mogelijk grondig schoonmaken. Alle Nestera hokken kunnen gemakkelijk gedemonteerd en weer in elkaar gezet worden indien nodig voor het schoonmaken. Gebruik een harde borstel om in alle hoeken te komen en overal waar je denkt dat rode mijten zich kunnen verstoppen, voordat je een slang of hogedrukreiniger gebruikt om alle oppervlakken te besproeien. Het 100% gerecyclede kunststof materiaal droogt snel, waardoor je tijd bespaart tijdens het schoonmaken.

 

Ontdek hier ons gamma aan rode mijten bestendige kippenhokken, gemaakt van 100% gerecycleerd plastiek ici.

Time to read: 3 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews