Page title: Veelgestelde vragen

Een vraag? Je zult het antwoord hoogstwaarschijnlijk hier vinden!

Over Nestera
Kippenhokken
Kippenren & ren uitbreiding
Wifi camera kippenhok
Automatische deuropener
Kippen houden
Vogelhuisjes
Levering
Betaling
Terugzendingen

Over Nestera

Nestera? Nest-wie?

Nestera is opgericht door vader en zoon Joe én Richard Freedman die besloten om het toonaangevende en duurzame kippenhokbedrijf Green Frog Designs samen te brengen met Gardenature; het meest betrouwbare Britse bedrijf op het gebied van vogelkastjes en wildcamera's.
Nestera is uitsluitend gericht op het ethos van duurzaamheid, dierenwelzijn én de natuur dichter bij de gezinnen te brengen.

Waar worden de Nestera kippenhokken en vogelhuisjes gemaakt?

Al onze producten worden ontworpen, geproduceerd én verzonden vanuit onze werkplaats in het zonnige Clacton-on-Sea, Essex.

25 jaar garantie?! Lees ik dat nu goed?

Nestera kippenhokken zijn ontworpen om lang mee te gaan! Ze zijn stevig gebouwd van 100% gerecycleerd plastic en hebben inderdaad een ongelofelijke garantie van 25 jaar! Dit betekent dat we alle onderdelen van het kippenhok tot maar liefst 25 jaar lang vervangen. We zijn echter zo overtuigd van hun kwaliteit dat we betwijfelen of er ooit een onderdeel moet vervangen worden.

Andere plastic kippenhok bedrijven bieden slechts een teleurstellende 2 jaar garantie...

Gerecycleerd plastic zeg je?

Ja, je hoort het goed! Nestera kippenhokken zijn gemaakt van 100% gerecycleerd (én recycleerbaar) plastic dat zelf gemaakt wordt in 's werelds grootste afval-energiecentrale met groen biogas als bijproduct van het proces.

Wist je dat... ons groot kippenhok gemaakt is van het equivalent van 2000 gerecycleerde plastic shampooflessen? Dat is een hoop plastic dat we meteen uit de circulatie halen!

Zit Nestera op social media?

Zeker weten! Volg ons op Facebook en Instagram - we horen graag van je!

Gebruik #nestera om ons jouw Nestera kippenhokken en vogelhuisjes te laten zien.

Werken jullie samen met influencers?

Dat doen we zeker! Wij werken momenteel samen met verschillende gerespecteerde influencers en professionals uit de sector en zijn altijd bereid om nieuwe partnerschappen te bespreken. Laten we praten. Schrijf ons op: marketing@nestera.eco

.

Ik ben een journalist die geïnteresseerd is om over de Nestera producten te praten...

Fantastisch nieuws! Contacteer ons op: marketing@nestera.eco als u hi-res afbeeldingen of logo's nodig heeft of als u wilt praten over Nestera of één van onze producten.

Biedt Nestera ook affiliate marketing aan?

Ja, we bieden een affiliate programma aan, aan iedereen die Nestera producten wil promoten. U ontvangt daarbij een royale commissie elke keer dat we een verkoop realiseren via uw unieke affiliate link op uw website, blog, nieuwsbrief of sociale kanalen. Het is een duidelijke win-win situatie.

Kan ik een Nestera ambassadeur worden?

Dat zouden we leuk vinden! Als u al een Nestera product heeft en het wilt promoten bij toekomstige klanten, ontvangt u een royale commissie op elke verkoop die via uw unieke Nestera ambassadeurscode tot stand komt.

Waar kan ik een Nestera product persoonlijk gaan bekijken alvorens ik het ook effectief koop?

We hebben een groep Nestera ambassadeurs die onze producten in het hele land gebruiken, dus er is vast en zeker wel eentje bij u in de buurt!

Laat ons weten waar u zich bevindt en wij brengen u vervolgens in contact met de dichtstbijzijnde. U kunt hen om een eerlijke mening vragen via e-mail of telefoon of u kunt gewoon bij hen op bezoek gaan om de Nestera producten persoonlijk te gaan bekijken.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Nestera nieuwsbrief?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen en als eerste op de hoogte te worden gebracht van exclusieve aanbiedingen, kortingscodes en onze laatste nieuwtjes.

Uw gegevens zijn volledig veilig bij ons; ze zullen nooit verkocht worden aan derden en we beloven u nooit te spammen.

Kippenhokken

Zijn Nestera kippenhokken bestand tegen vossen?

Wij denken van wel! We hebben nog geen enkele melding ontvangen van een vos die in 1 van onze hokken zou zijn binnengedrongen. Onze "kauwbestendige" hokken zijn gemaakt van 100% gerecycleerd plastic dat bijzonder sterk is. Bovendien zijn de ventilatiegaten veel te klein voor een vos om er door te kunnen. De achterdeur is afsluitbaar en de voordeur is versterkt met een roterende metalen schuif waardoor hij moeilijk te openen is door hem op te tillen - in tegenstelling tot de klassieke verticale schuifdeuren.

Zijn de Nestera kippenhokken bestand tegen rode mijt?

Helaas is niets 100% bestand tegen de rode mijt. De Nestera kippenhokken zijn echter zo ontworpen dat ze extreem resistent zijn tegen rode mijt! Rode mijten zijn heel klein en leven in de kieren en naden van kippenhokken. In tegenstelling tot de klassieke houten kippenhokken, zijn onze kippenhokken gemaakt van 100% gerecycleerd plastic zodat er maar heel weinig geschikte plekken zijn voor de rode mijt om zich in te verstoppen. Wij raden aan om Diatom poeder rond het hok te strooien wanneer je het strooisel ververst zodoende eventueel aanwezige mijten snel aan te pakken voordat ze zich gaan vermenigvuldigen.

Zijn Nestera kippenhokken warm in de zomer en koud in de winter?

Het plastic dat wij gebruiken is 100% gerecycleerd en beschouwen wij als een uitstekend materiaal om kippenhokken te vervaardigen. In de wintermaanden zal de temperatuur in het hok door de vereiste ventilatie ongeveer gelijk zijn aan de omgevingstemperatuur buiten. Kippen kunnen echter goed tegen de kou omdat hun veren een optimale isolatie bieden. Tijdens de warme zomermaanden weerkaatst ons stevige, uv-bestendige dak de zonnewarmte heel goed zodat de kippen een koel en comfortabel onderkomen genieten.

Hoeveel kippen kunnen er in een Nestera kippenhok?

We hebben 3 formaten beschikbaar: Small, Medium en Large. De small is ontworpen voor maximaal 2 grote hoenders of 4 krielkippen; de medium voor maximaal 5 grote hoenders of 9 krielkippen en het large kippenhok voor maximaal 8 grote hoenders of 15 krielkippen.

Kan ik een automatische deuropener op het Nestera kippenhok installeren?

Absoluut! Wij bieden de Nestera automatische deuropener als optie aan in combinatie met alle onze kippenhokken. De installatie is eenvoudig dankzij de voorgeboorde gaten aan de voorkant.

Hoe lang duurt het om een Nestera kippenhok in elkaar te steken?

De meeste mensen slagen erin om hun Nestera hok in minder dan een uur in elkaar te zetten. Je hoeft zeker geen doe-het-zelf expert te zijn! Bij elk kippenhok leveren we een duidelijke en eenvoudig te volgen handleiding die je ook hierboven kunt downloaden.

Houden de Kippenhokken Stand bij Harde Wind?

Tot op heden hebben we nog geen meldingen ontvangen van omvergewaaide kippenhokken. Onze kippenhokken worden gekenmerkt door een vrij vierkante voetafdruk, wat resulteert in een uitstekende stabiliteit. Dit wordt aangevuld met een laag dakprofiel wat bijdraagt aan hun gestroomlijnde karakter. Het is wel een feit dat het zwaartepunt bij onze grond kippenhokken en hokken met onderstel, een pak lager ligt dan bij de verhoogde kippenhokken. Indien je dus mocht twijfelen, dan kies je beter 1 van eerder genoemde kippenhokken.

Zijn de kippenhokken geïsoleerd?

Kippen beschikken over maar liefst 6 verschillende soorten veren waarmee ze zichzelf warm en knus kunnen houden; en dit zelfs bij de meest koude temperaturen. Daarnaast zijn kippen dieren die van nature graag dicht tegen elkaar aankruipen!

Heb je bijvoorbeeld al eens de tijd genomen om midden in een koude winternacht je hand op het kippenhok te leggen? Wij wel, en we kunnen jou garanderen dat het ijskoud aanvoelt… En juist daarom kunnen we stellen dat er geen warmte door het materiaal heen gaat, wat betekent dat het dus vrij zinloos is om het hok te isoleren.

Indien je toch de drang voelt om de omstandigheden ‘s nachts voor je kippen te verbeteren, dan zou je eventueel kunnen opteren voor een sterk absorberende bodembedekking. Houd er wel rekening mee dat je deze bodembedekking regelmatig moet vervangen om effectief te blijven. Daarnaast kun je de kippen een calorierijke middagsnack aanbieden die ze dan vervolgens ‘s nachts kunnen verteren.

Kan ik een verwarmingslamp in het kippenhok plaatsen?

Om meteen met de deur in huis te vallen; wij zijn eerder terughoudend wat het gebruik van rode warmtelampen in kippenhokken betreft en dan vooral vanwege het risico op brandgevaar. Wil je toch graag een verwarmingssysteem in het kippenhok integreren dan zou je kunnen opteren voor keramische dofstralers inclusief geïntegreerde beschermkap aangezien ze net iets veiliger zijn. Houd er wel rekening mee dat het niet ideaal is.

Stel dat je toch een warmtebron in het kippenhok installeert en merkt dat deze - om wat voor reden dan ook - midden in de nacht plotseling uitschakelt of stroom verliest, dan veroorzaakt dit een drastische temperatuurdaling die voor de dieren fataal kan zijn. Bovendien kunnen de kippen geen kant uit zodra ze het té warm krijgen, wat eveneens fataal kan aflopen of tot ondraaglijk lijden zou kunnen leiden. Kippen zijn dieren die zich ook perfect weten te redden zonder toevoeging van een warmtelamp. De combinatie van de verschillende lagen isolerende veren én het feit dat ze van nature dicht bij elkaar samenhokken, zorgt ervoor dat ze in staat zijn om hun lichaamstemperatuur te regelen.

Uiteraard is het belangrijk om enkele factoren in acht te nemen. Zo is het in eerste instantie aangewezen om op zoek te gaan naar een kippenhok met de juiste grootte in verhouding tot het aantal kippen. Als het kippenhok te groot is, zullen de kippen belangrijke energie verspillen aan het verwarmen van overtollige ruimte, en dat kan niet de bedoeling zijn.
Daarnaast raden we aan om de kippen in de late namiddag calorierijke lekkernijen te voeren zoals bijvoorbeeld maïs, tarwe of zonnebloempitten die allen zorgen voor extra brandstof. Voeg eventueel extra bodembedekking toe onder de zitstok zodat ze minder ruimte moeten verwarmen en voorzien zijn van een extra laag “isolatie”. Verder is het belangrijk om je kippen overdag droog te houden door middel van een overdekte ren. Op die manier hoeven ze niet met natte veren naar bed te gaan én dus ook geen energie te verspillen aan het drogen van vochtige veren.

Hoe gaan de hokken om met condensatie?

Verrassend genoeg ondervinden we weinig tot geen last van condensatie! In de meeste gevallen treedt condensatie op wanneer er onvoldoende tot geen ventilatie is. Onze Nestera kippenhokken zijn echter uitgerust met maar liefst 2 regelbare ventilatieopeningen zodat de vochtigheid - die condensatie veroorzaakt - altijd optimaal geregeld wordt.

Kippenren & ren uitbreiding

Is het kippenren compatibel met mijn kippenhok?

Voorlopig is onze kippenren en bijbehorende uitbreiding enkel en alleen compatibel met het grote verhoogde kippenhok.

Welke maat moet de kippenren hebben voor mijn kippen?

De grootte van de ren die u kiest, hangt af van het aantal kippen, het kippenras en de extra buitenruimte die ze buiten de ren hebben om vrij rond te scharrelen.

We raden altijd aan om de kippen zoveel mogelijk buitenruimte te geven - of dat nu is door ze vrij in de tuin te laten rondscharrelen of door gebruik te maken van onze renuitbreiding van 1 meter waardoor een totale en veilige buitenruimte van 3 meter wordt bereikt, is een persoonlijke keuze.

Wat zijn de afmetingen van de kippenren en van de ren uitbreiding?

De kippenren van 2 meter omvat tevens ook de ruimtte onder het kippenhok. De afmetingen daarvan zijn:

Hoogte: 956mm
Breedte: 925mm
Lengte: 1150mm

De afmetingen van de 1m uitbreiding zijn als volgt:

Hoogte: 956mm
Breedte: 925mm
Lengte: 1150mm

Waar bevindt zich de deur in de kippenren en/ of de uitbreiding?

Er zijn 3 toegangspunten op de kippenren. Het hoofdluik bevindt zich op het eindpaneel van gaas en is beveiligd met een stalen schuifgrendel. Er zijn 2 extra luiken onder de achterkant van het hok. Deze kunnen gemakkelijk worden geopend en gesloten én zijn beveiligd met dubbele sluitingen die gemaakt zijn van sterk en duurzaam gerecycleerd plastic.

Deze achterste luiken zijn ideaal voor toegang tot de veilige ruimte onder het hok om voedsel en water achter te laten.

Hoe groot is de hoofdingang van de kippenren?

De afmetingen van het luik op het eindpaneel van de ren zijn:

Hoogte: 480mm
Breedte: 400mm.

De deur is gemaakt van hetzelfde thermisch verzinkte gegalvaniseerd staalgaas als de rest van de ren en kan worden gesloten met een stalen schuifgrendel.

Kan ik het kippenhok en de kippenren tegelijk verplaatsen?

Ja, dat is mogelijk! Een kippenhok dat is uitgerust met onze wielenset kan makkelijk door 1 of 2 personen worden verplaatst, zelfs met de ren er nog aan.

Zet de wielen in de rijstand via de daarvoor bestemde sleuven en verplaats het hok door het eindpaneel van de ren op te tillen en het vervolgens in de nieuwe positie te duwen/ trekken.

Kan ik mijn kippenren langer maken dan 3m door bijvoorbeeld verschillende verlengstukken aan te kopen?

Natuurlijk kan dat! Niets weerhoudt u ervan de lengte van de ren te vergroten door eenvoudigweg extra verlengstukken van 1m aan het uiteinde van de bestaande ren te bevestigen.

Mag ik de kippenren het hele jaar door buiten laten staan?

Alle producten die we maken zijn gebouwd om lang mee te gaan. Onze rennen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staalgaas en hebben een duurzame PPA-coating wat betekent dat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven ongeacht het weer.

Al onze kippenrennen worden geleverd met een 10 jaar anti-corrosie garantie om u extra gemoedsrust te geven.

Mogen er kuikentjes in de ren worden gehouden?

Wij raden u aan om te wachten tot de kuikens minstens 6 weken oud zijn voordat u ze buiten in de ren laat spelen.

Wanneer kuikens in het hok worden geïntroduceerd, is het beter om ze gedurende een weekje van de rest van de groep te scheiden. Zo krijgen ze de tijd om zich vertrouwd te maken met hun nieuwe omgeving voordat ze met andere kippen in de ren in contact komen.

Wifi camera kippenhok

Hoe sla ik mijn videobeelden op?

Je hebt 2 opties: Je kunt video's van minder dan 1GB gedurende 7 dagen gratis opslaan én bewaren op de VicoHome app. Dit kan worden uitgebreid tot 60 dagen met een abonnement op de cloudservice.

Als alternatief zou je een Micro SD-kaart (tot 128GB) in de camera kunnen gebruiken. Video's die op de Micro SD-kaart worden opgeslagen, kunnen echter niet rechtstreeks vanuit de VicoHome app worden gedeeld, gedownload of verwijderd - je moet dit doen door een externe Micro SD-kaart in een externe lezer te plaatsen.

Hoeveel camera's kan ik aan de applicatie toevoegen?

Je kunt zoveel camera's als je wilt aan de VicoHome app account toevoegen. Hoe meer, hoe beter!

Wat is de maximale opnametijd?

Indien ingesteld op "Auto", zal de camera een video van 3 minuten opnemen telkens wanneer er een beweging wordt gedetecteerd.

Wat is de vereiste wifi configuratie?

Deze wifi camera werkt op een 2,4GHz draadloos netwerk. Het apparaat ondersteunt het draadloze 5GHz netwerk nog niet. Zorg ervoor dat de wifi authenticatiemethode op WPA2-PSK of een ander lager beveiligingsniveau is ingesteld. Een wachtwoord is vereist voor extra beveiliging.

Functioneert de camera ook zonder wifi?

Ja! Als de camera eenmaal is ingesteld en er een Micro SD-kaart is geplaatst, kan de camera ook zonder internetverbinding video's opnemen. Een internetverbinding is alleen nodig als de beelden op afstand moeten worden bekeken (bv. via de app).

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing voor de wifi camera terugvinden?

Een fysieke kopie van de gebruikershandleiding wordt bij aankoop van de camera meegeleverd maar je kunt deze ook downloaden via onze website User Guides page.

Waarom wordt de wifi naam niet zichtbaar zodra ik verbinding maak met de app?

Als je de VicoHome app gebruikt op een Apple apparaat met iOS 13 of hoger, moet je de "geolocatie" toestaan wanneer de app "actief is" in de bijhorende app instellingen. Dit kun je terugvinden in de instellingen sectie en vervolgens bij het onderdeel "vicohome".

Springt er een rood lichtje aan zodra de nachtzicht functie wordt geactiveerd?

Het ingebouwde infrarode licht van de camera geeft een gedimd rood licht wanneer het nachtzicht wordt geactiveerd. Dit stoort of beïnvloedt de kippen op geen enkele manier. De beeldkwaliteit is nog steeds duidelijk bij weinig licht of in totale duisternis.

Hoe ver kan de wifi camera maximaal van de router worden geïnstalleerd?

Tijdens het testen werd er een wifi verbindingsafstand tot 150m over open terrein bereikt. De werkelijke afstand kan echter variëren naargelang verschillende factoren zoals onder meer de wifi sterkte en de omringende omgeving. Dikke muren, grote metalen voorwerpen in de buurt en elektromagnetische apparaten kunnen het wifi signaal verstoren. Als je vindt dat de verbinding vrij zwak is, plaats de camera dan zo dicht mogelijk bij de router.

Mijn wifi camera functioneert niet naar behoren ...

9 van de 10 keer zal een herstart van het toestel de meeste problemen oplossen. Schakel de camera uit door de aan/ uit knop onderaan de camera 5 seconden ingedrukt te houden. Steek indien nodig een speld in het reboot-gaatje om de camera opnieuw op te starten.

Als u nog steeds problemen ondervindt met de wifi camera, kunt u ons een bericht sturen op support@nestera.eco of ons contacteren op het volgende nummer 01963 371563 en wij zorgen ervoor dat u in een mum van tijd weer aan de slag kunt.

Automatische deuropener

Hoe wordt de automatische deuropener van Nestera aangedreven?

Het automatische deuropener van Nestera dat wij voor onze kippenhokken leveren, wordt gevoed door 4AA batterijen (die overigens bij aankoop van het apparaat worden meegeleverd) of kan op het lichtnet worden aangesloten met behulp van de USB-poort.

Waarom blijft het scherm niet de hele tijd aan?

U hoeft zich geen zorgen te maken, dit is volkomen normaal. Om de batterij te sparen, is het LCD scherm zodanig ontworpen dat het na een periode van inactiviteit naar de "slaapstand" overschakelt. U kunt hem weer "activeren" door op de Menu-toets te drukken.

Mijn automatische deuropener is juist ingesteld maar hij werkt niet...

Controleer of alle 4AA batterijen nieuw zijn en op de juiste manier geplaatst zijne en of de draad van de batterijkabel niet gekneld zit tussen het deksel en de doos. Controleer ook of de verbindingskabels niet per ongeluk zijn losgemaakt tijdens het monteren van het toestel.

Als deze stappen geen oplossing bieden, neem dan contact met ons op support@nestera.eco of bel 01963 371563 en we zorgen ervoor dat het euvel zo snel mogelijk verholpen wordt.

Waarom werkt de lichtsensor niet op mijn automatische deuropener?

De lichtsensor is ontworpen om de deur van het kippenhok te activeren bij een geleidelijke verandering van het licht. Dit zorgt ervoor dat de deur niet automatisch opengaat bij onweer of als gevolg van de koplampen van een auto, bijvoorbeeld. De sensor meet elke drie minuten een gemiddelde lichtwaarde om hiermee rekening te houden.

Let op: als uw automatische deuropener in de buurt van een schijnwerper of straatlantaarn staat, kan dit de lichtsensor beïnvloeden. Het is daarom beter om uw kippenhok uit de buurt van omgevingslicht te plaatsen.

Wat is de lengte van het touw voor de automatische deuropener?

Het met het toestel meegeleverde snoer is 1,5 m lang. Vergeet niet dat een kleine lengte hiervan om de pen in het toestel gewikkeld moet blijven.

De E4-foutmelding verschijnt op het scherm van de automatische deuropener; wat moet ik doen?

Herstart het deur-kalibratieproces met zowel de open alsook gesloten positie van de deur. Druk vervolgens op de hoofdknop om het scherm te activeren en druk er een tweede keer op om het hoofdmenu te openen.

  • Stap 1: Kalibreer de deur in de open positie en bevestig deze positie met behulp van de hoofdknop.

  • Stap 2: Herhaal dit proces in de gesloten positie van de deur.

  • Stap 3: Selecteer de modus voor het openen van de deur: Handmatig, Timer of met behulp van de Sensor.

  • Stap 4: Herhaal de selectie van de modus voor het sluiten van de deur: Handmatig, Timer of Sensor.

    Indien u gekozen heeft voor de “Sensor mode” dan is het belangrijk om vervolgens het LUX (licht) niveau in te stellen voor het openen/ sluiten van de deur.

Kippen houden

Mag ik kippen houden in een woonwijk?

Zolang je een tuin of buitenruimte hebt, kun je kippen houden en elke ochtend genieten van vers gelegde eieren. Of je nu in de stad of op het platteland woont, steeds meer mensen houden kippen in hun tuin vooral omdat het zo gemakkelijk is. We raden je echter aan om eerst even te informeren bij de gemeente, want in een klein aantal gemeenten is het houden van kippen in de tuin niet toegestaan. Als je een woning huurt, raden wij jou aan om er even de huurovereenkomst op na te lezen aangezien deze hoogstwaarschijnlijk regels omvat betreffende het houden van dieren.

Hoeveel plaats moet ik voorzien als ik kippen wil houden?

Gelukkig hebben kippen niet veel ruimte nodig. Het absolute minimum voor een ren is 1 vierkante meter per kip, maar hoe meer ruimte je je kippen kunt geven, hoe beter. Wij adviseren dan ook minstens 2 vierkante meter per kip. Veel mensen geven hun kippen de vrije loop over de volledige tuin, maar het is goed om te bedenken dat sommige kippen het leuk vinden om rommel te maken en dat in dergelijke omstandigheden een ren misschien wel de voorkeur kan hebben.

Mag ik kippen houden in mijn volkstuintje?

Volgens de volkstuinwet van 1950 is het toegestaan om kippen te houden in een volkstuin mits ze alleen bedoeld zijn voor gebruik door de volkstuinders en dus niet met het oog op zaken of winstbejag. Wij raden u echter aan om de regels van uw specifieke volkstuin te controleren aangezien sommige verhuurders pluimvee niet toestaan. Als er een klacht is dat de kippen voor overlast zorgen of een gevaar vormen voor de gezondheid, of wanneer hun welzijn in het gedrang komt, heeft de overheid de bevoegdheid om ze mee te nemen.

Maken kippen veel lawaai?

In het algemeen niet. Hennen maken een hele reeks geluiden maar die zijn meestal behoorlijk zacht en stil ... tot ze een ei gelegd hebben, dan vinden ze het leuk om even te schreeuwen betreffende hun prestatie - en wie kan het ze kwalijk nemen? De luidruchtigen zijn over het algemeen de mannetjes, bekend als hanen of haantjes. Het zijn vrij territoriale vogels en ze doen niets liever dan iedereen regelmatig vertellen dat de hennen van hen zijn!

Hanen kraaien traditioneel ook luid bij zonsopgang. Omdat kippen vroege vogels zijn, zal hij elke ochtend bij zonsopgang trots zijn aanwezigheid aan de wereld aankondigen. Niet iedereen stelt dit vroege opstaan echter op prijs, dus dit is iets om rekening mee te houden en zeker wanneer je buren in de nabijheid hebt.

Komen kippen goed overeen met kinderen?

Als je kippen van jongs af aan aanraakt, worden ze heel tam en zijn ze fantastische huisdieren. Het houden van kippen in je tuin is erg leuk voor kinderen van alle leeftijden en zorgt voor urenlang vermaak, maar geeft ze ook de kans om te leren over duurzaamheid, het verzorgen van dieren en waar eieren vandaan komen.

Neemt het onderhouden van kippen veel tijd in beslag?

Het houden van tamme kippen is heel gemakkelijk en neemt op zich niet zoveel tijd in beslag. Kippen kunnen zichzelf bovendien heel goed bezighouden door op de grond te scharrelen en naar voedsel te zoeken. Het enige wat de kippen van jou verlangen is dat ze 's morgens uit het hok gelaten worden (al kan dat ook met behulp van een Nestera automatische deuropener), dat ze over voldoende voedsel én water beschikken, dat je de eieren wegneemt en hen 's avonds opnieuw in het hok laat. Hun hok moet daarnaast 1 keer per week worden schoongemaakt, maar dankzij onze slim ontworpen Nestera hokken, is dit een vrij eenvoudige en snel geklaarde klus!

Vogelhuisjes

Wat is het bereik van het wifi-signaal voor de nestkast camera’s?

Het bereik is ongeveer 15-20 m afhankelijk van de omgeving en het bereik van uw router. Neem uw telefoon mee naar de plaats waar u uw nestkastje wilt installeren en bekijk welke ontvangst je geniet. Als je smartphone minstens twee 'streepjes' wifi van uw router aangeeft, dan zou dit voldoende moeten zijn voor de wifi camera.

Ik heb mijn camera aangesloten en ik heb geluid maar geen beeld...

Doe enkele snelle controles:

Heb je de lensdop of beschermende lenssticker op de camera laten zitten? (We hebben het allemaal wel eens gedaan!)

Zijn alle kabelverbindingen goed aangesloten?

Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met support@nestera.eco en we zorgen ervoor dat u snel weer aan de slag kunt.

Hoe koppel ik mijn nestkast camera aan mijn telefoon?

Volg gewoon de eenvoudige stap-voor-stap instructies op onze Nestera Bird Cam app voor iOS en Android smart apparaten. Al onze nestkast camera's worden bovendien geleverd met een papieren handleiding die u - indien gewenst - ook gewoon kunt downloaden vanaf de productpagina. 

Download onze gratis Nestera Bird Cam app.

iOS gebruikers klik hier

Android gebruikers klik hier

Zijn Nestera camerakits eenvoudig te installeren en te gebruiken?

Jazeker. Er is geen technische kennis voor nodig en om het u zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we bij elke bestelling duidelijke, gemakkelijk te volgen instructies bijgevoegd. Bovendien staan we altijd voor u klaar als u hulp, ondersteuning of advies nodig heeft. Neem contact op met support@nestera.eco.

Waarom levert mijn zonnepaneel geen stroom aan de batterij-camera?

Als het zonnepaneel voor het eerst wordt gebruikt: Elk van de 6x lithium-ion batterijen in het zonnepaneel heeft een beschermend plastic lipje (om ze veilig op te bergen en te vervoeren) dat vóór het eerste gebruik moet worden verwijderd. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het achterpaneel van het batterijvak te verwijderen. Haal elke batterij er vervolgens afzonderlijk uit en verwijder het beschermende plastic lipje voordat u ze terugplaatst en het achterpaneel van het batterijvak opnieuw bevestigt.

Als het zonnepaneel al in gebruik is: De batterij van het zonnepaneel kan gewoon leeg zijn. Haal de stekker van het zonnepaneel uit het stopcontact en neem het zonnepaneel mee naar binnen om het op te laden met behulp van de Micro USB-kabel.

Waarom geeft mijn Nestera camera overdag een zwart-wit beeld?

Dit betekent waarschijnlijk dat er niet voldoende natuurlijk licht in het nestkastje valt. Wanneer u uw nestkastje installeert, probeer dan de doorschijnende vensters aan elke kant zo goed mogelijk vrij te houden van gebladerte of andere obstructies zodat er voldoende natuurlijk licht in de nestkamer komt.

Om de kans op nestelende vogels zo groot mogelijk te maken, verlichten wij de binnenkant van onze nestkastjes uitsluitend met natuurlijk daglicht. Een daling van het licht activeert de LUX-sensor én de infrarode leds die ontworpen zijn om zwart-witbeelden te leveren wanneer het donker is.

Wanneer is de beste tijd van het jaar om een Nestera vogelhuisje te installeren?

Je moet ernaar streven het vogelkastje eind februari of begin maart te installeren. Tuinvogels beginnen rond half februari te broeden. We weten echter dat vogelkastjes die pas in april worden geplaatst eveneens succes hbben.

Hoe maak ik mijn Nestera vogelhuisje schoon?

Gebruik gewoon kokend water om het nestkastje schoon te maken. Wij raden aan om oude nesten vanaf augustus te verwijderen (of zodra je er zeker van bent dat de vogels het vogelhuisje niet langer gebruiken).
De meeste vogelnesten herbergen vlooien en andere parasieten die ter plaatse kunnen blijven om zo de jonge vogels te besmetten die het jaar nadien uit het ei komen. Kokend water doodt alle resterende parasieten. Laat het kastje ook altijd goed uitdrogen voordat je de voor- of bovenpanelen terugplaatst.
Het is belangrijk om nooit insecticiden of vlooienpoeder in het vogelhuisje te gebruiken.

Is het normaal dat sommige eieren in het nest niet uitkomen of dat sommige kuikens sterven?

Helaas, ja. Het is heel normaal dat een paar eieren niet uitkomen of dat sommige jongen sterven. Pimpel- en koolmezen leggen tot wel 14 eieren om met zulke verliezen te kunnen omgaan.
Koud weer en/ of voedselschaarste kunnen leiden tot nestverlating of tot het feit dat alleen de sterkste kuikens overleven. De dood van één van de ouders of verstoring door dieren of mensen kan eveneens leiden tot het verlaten van het nest.
Denk eraan: als er nog niet uitgekomen eieren in het nestkastje liggen, mogen die wettelijk alleen tussen augustus en januari worden verwijderd.

Welke vogelsoorten kunnen zich in mijn Nestera vogelhuisje nestelen?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de nestkast, de grootte van de invliegopening, de hoogte van het nestkastje gemeten vanaf de grond, enz. De vogelhuisjes van Nestera zijn ontworpen volgens de aanbevelingen van de RSPB en de BTO en werden gemaakt van 18 mm dik - geheel verantwoord gewonnen - hout.
Onze nestkasten zijn standaard voorzien van een 32mm invlieggat, wat een breed scala aan tuinvogels aantrekt waaronder pimpelmezen, mezen, koolmezen en huismussen. En als het middenpaneel verwijderd is, kun je zelfs boomklevers, roodborstjes, winterkoninkjes en meer verwachten!

Waar kan ik mijn Nestera vogelhuisje het beste installeren?

Bij het installeren van een Nestera vogelhuisje moet je met een aantal factoren rekening houden zodoende de kans op nestelende vogels zo groot mogelijk te maken. Een meer gedetailleerde checklist is te vinden op onze blog maar hieronder geven we jou graag al enkele tips & tricks mee: Richting - oriënteer je nestkast tussen noord en oost. Beschutting - vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Toegang - zorg ervoor dat de vogels een duidelijke vliegroute naar het nestkastje hebben. Hoogte - verschillende soorten verkiezen diverse afstanden van de grond. Bevestiging - kantel uw box iets naar voren zodat slagregen niet in de box kan komen.

Waar zijn de Nestera nestkastjes van gemaakt?

Onze nestkasten zijn gemaakt van PEFC gecertificeerd Western Red Cedar dat ondertussen al bewezen heeft goed bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Wij zijn verder ook FSC Chain of Custody gecertificeerd wat betekent dat wij onafhankelijk worden geïnspecteerd zodoende de traceerbaarheid van ons productieproces voor de herkomst van het hout te garanderen. Bovendien zijn wij vertrouwd met de productie van de RSPB nestkast camerasystemen die ook nog eens FSC gecertificeerd zijn.

Levering

Wat zijn de leveringskosten?

De levering van alle Nestera producten boven 99€ is gratis... nada... nul... niets... gratis... Niet slecht, niet?

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Ons geweldig team streeft ernaar om uw bestelling binnen 7-10 dagen na orderbevestiging bij u af te leveren.

Word ik op de hoogte gehouden zodra mijn bestelling verzonden wordt?

Ja, we houden u op de hoogte van elke stap in het proces van je kippenhok. Wanneer uw bestelling klaar is voor verzending, ontvangt u een e-mail met het bijbehorende trackingnummer om u te laten weten dat het pakketje onderweg is.

Kan ik mijn levering volgen?

Dat kunt u zeker! U ontvangt actuele tracking-informatie in een e-mail zodra alles wordt doorgegeven aan onze koerier. U kunt eveneens op elk moment inloggen op uw Nestera account zodoende de status van uw bestelling en/ of levering te controleren.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Om een bestelling te wijzigen of te annuleren, kunt u ons altijd bellen op het volgende nummer: 01963 371563. Of stuur zo snel mogelijk een e-mail naar email support@nestera.eco. U kunt ook altijd nog inloggen op uw account om de bezorgstatus van de bestelling te controleren.

Wat moet ik doen als mijn bestelling of een deel ervan niet is geleverd?

Controleer eerst even de tracking-informatie van de koerier om na te gaan welke artikelen precies werden geleverd. Als een artikel nog niet geleverd lijkt te zijn, neem dan contact op met de koerier. Voor verdere hulp contacteer Nestera en wij helpen u graag verder.

Hoe worden de Nestera producten verzonden?

Onze producten worden allemaal plat verpakt verzonden in een 100% recycleerbare verpakking, zodat u ze zelf kunt monteren. Gemakkelijk te volgen instructies worden bovendien altijd meegeleverd en kunnen tevens ook worden gedownload.here.

Wat te doen als de dozen beschadigd zijn of bepaalde onderdelen missen?

Laat ons weten welke onderdelen ontbreken of beschadigd zijn en wij sturen u zo spoedig mogelijk de vervangstukken toe. Gebruik a.u.b. de onderdeelbeschrijvingen uit de meegeleverde gebruikershandleiding zodat wij elk benodigd onderdeel nauwkeurig kunnen identificeren.

Is de Nestera verpakking recycleerbaar?

Natuurlijk! We zijn trots op onze groene certificaten. Niet alleen de Nestera hokken zijn vervaardigd uit 100% gerecycleerd plastic, ook de verpakking is volledig recycleerbaar.

Betaling

Welke betalingsmethoden worden geaccepteerd?

We bieden een grote variëteit aan betalingsmethoden zoals: credit or debitkaart (Visa, Mastercard, Maestro, American Express), Paypal, Google Pay, Apple Pay, Shop Pay. Je kunt ook nu kopen en het product later betalen door middel van Klarna.

Hoe betaal ik mijn bestelling?

U kunt uw bestelling afronden via onze beveiligde online kassa of ons bellen op het nummer 01963 371563 om vervolgens veilig via de telefoon te betalen.

Is de betaling beveiligd?

Onze website is ontworpen én gebouwd met aandacht voor de hoogste veiligheidsmaatregelen. Onze online kassa wordt aangestuurd door Shopify; een gecertificeerd Level 1 PCI DSS compliant. Bovendien slaan wij geen kaartgegevens op onze servers op en zorgen we er altijd voor dat onze website up-to-date blijft.

Hoe moet ik de promotiecode gebruiken?

Om een kortingscode toe te passen, voert u deze gewoon in het relevante veld in tijdens de betaalfase aan onze beveiligde kassa en klikt u vervolgens op "Toepassen".

Waar kan ik bruikbare promotiecodes vinden?

Wij bieden regelmatig exclusieve kortingen aan via onze nieuwsbrief waarop u zich hieronder kunt abonneren.
Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen, kortingen en nieuwtjes.

Terugzendingen

Kan ik een aankoop terugsturen?

Wij willen dat u 100% tevreden bent met uw Nestera producten.

Als u, om wat voor reden dan ook, niet helemaal tevreden bent met de bestelling, bieden wij u een 30 dagen retourbeleid aan.

Net als de levering, gebeurt ook het retourneren bij Nestera volkomen gratis.

Hoe kan ik een product terugsturen?

Stuur ons een mailtje naar support@nestera.eco om de terugzending van het product op te starten.

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling of vervanging?

Uw terugbetaling of vervanging zal worden verwerkt zodra we uw item/s ontvangen. Terugbetalingen worden binnen de 48 uur na ontvangst van het/de artikel(en) teruggestort via uw oorspronkelijke betaalwijze. Het kan tot 3 werkdagen duren voordat de terugbetaling ook effectief op uw bankafschrift verschijnt.