Waarom gaan mijn kippen niet in hun nieuwe kippenhok?

Why Won’t my Chickens Go Into Their New Coop?
Volg deze stappen om je kippen met geduld en een geleidelijke introductie te laten wennen aan een nieuw hok.

Heb je ooit meegemaakt dat je kippen weigerden om hun nieuwe kippenhok te betreden? Wees gerust, je bent niet de enige.
Net als heel wat andere gewoontedieren, kunnen ook kippen best wantrouwig zijn tegenover verandering.
In de onderstaande blog leggen we uit waarom kippen hun nieuwe kippenhok weigeren te gebruiken en bieden we enkele handige tips & tricks om de overgang soepel te laten verlopen.

Als je overweegt een nieuw hok te kopen, bekijk dan zeker ons assortiment.


1. De uitdaging van verandering:

Kippen zijn gewoontedieren, wat betekent dat ze zich niet makkelijk aan nieuwe omgevingen aanpassen. Als ze geconfronteerd worden met een nieuw kippenhok dan is het heel waarschijnlijk dat ze dit niet meteen zullen beschouwen als hun nieuwe slaapplaats wat leidt tot verwarring en angst om het hok binnen te gaan.

2. Belang van de plaatsing van het kippenhok:

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij aan om het nieuwe kippenhok in de kippenren te plaatsen. Op die manier help je de kippen om hun nieuwe hok te associëren met hun vertrouwde omgeving. Het is alsof je ze een nieuwe woning aanbiedt in hun oude vertrouwde buurt.
Bekijk de onderstaande video van onze kippengoeroe om wat ideeën op te doen en te weten te komen welke elementen nodig zijn om het de dieren zo comfortabel mogelijk te maken.

 

 

3. Begeleide aanpassingsperiode:

Neem de eerste 3 tot 5 dagen (duur kan variëren per ras), de tijd om 's nachts het kippenhok te bezoeken. Controleer of je kippen in hun nieuwe onderkomen slapen of dat ze ervoor hebben gekozen om bij de deur of in de hoek van de ren te slapen. Dit zijn gebruikelijke plekken waar ze aanvankelijk de voorkeur aan zullen geven. 

4. Moedig de verandering zachtjes aan:

Breng je kippen geleidelijk naar het nieuwe hok. Je kunt ze voorzichtig naar binnen leiden en ze op verkenning laten gaan. Door dit proces een aantal nachten te herhalen, zullen ze beginnen beseffen dat dit hun nieuwe slaapplaats is.

5. Vertrouwdheid leidt tot comfort:

Belangrijk om te weten is dat het niet zo is dat kippen hun nieuwe kippenhok niet leuk vinden, ze hebben gewoon iets meer tijd en ruimte nodig om zich aan te passen. Zelfs een - op het eerste gezicht - minieme verhuizing waarbij hetzelfde kippenhok enkele meters verder wordt geplaatst, kan bij de dieren al stress en verwarring veroorzaken. Dit benadrukt nog maar eens het belang van vertrouwdheid en routine in de wereld van de kip.


Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat kippen - net als mensen - weerstand kunnen bieden tegen verandering. In dergelijke gevallen is het belangrijk om geduldig te zijn en te werken aan een geleidelijke introductie.


Na verloop van tijd zullen ze hun nieuwe slaapruimte gaan accepteren en opnieuw tot rust komen in een voor hen vertrouwde omgeving.

Time to read: 2 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews