Wat is het beste kippenras voor kinderen?

Which Chicken Breeds are Best for Children
Deze kippenrassen bieden een harmonieuze mix van kindvriendelijke eigenschappen, waardoor ze perfect passen in een gezin met kleine kippenliefhebbers.

Als je jonge kinderen hebt, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een kindvriendelijk, volgzaam en zachtaardig kippenras. In de onderstaande gids bespreken we enkele van de mogelijkheden voor gezinnen met jonge kindjes.

1. Krielkippen - kleine metgezellen:

Krielkippen zoals bijvoorbeeld zijdehoenders zijn een uitstekende keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Deze kippen zijn niet alleen schattig vanwege hun kleine formaat maar hebben daarnaast ook een heerlijk temperament. Bovendien vinden ze het meestal niet erg om opgepakt en geknuffeld te worden. Kortom, de perfecte gevederde vriendjes voor jouw kinderen.

Krielkip

 

2. Zware kippenrassen voor stabiliteit:

Daarnaast zou je ook kunnen opteren voor diverse zware kippenrassen zoals Faverolles en Pekins.
Deze kippen kunnen niet goed vliegen wat het risico dat ze per ongeluk opvliegen en kinderen laten schrikken, aanzienlijk vermindert. Verder zijn deze rassen niet erg wapperig waardoor de kans op chaos in het kippenhok minimaal is. Tot slot zorgt hun beperkte loopsnelheid ervoor dat ze niet wegrennen van de kleintjes wat bijdraagt aan een veilige en gecontroleerde omgeving.

Faverolles

 

3. Brahma's, Cochins en Orpingtons - kindvriendelijke keuzes:

Brahma's, Cochins en Orpingtons staan bekend om hun volgzame en vriendelijke aard. Door hun kalme karakter zijn ze uitstekende metgezellen voor kinderen. Deze grote, pluizige rassen schrikken minder snel en zijn toleranter als ze worden vastgepakt. Hun zachtaardige houding zorgt ervoor dat kinderen probleemloos in hun buurt kunnen vertoeven zonder dat ze onnodige stress bij de kippen veroorzaken.

Cochins

 

Kortom, in de zoektocht naar de meest kindvriendelijke kippenrassen, is het belangrijk om rekening te houden met het temperament en de volgzaamheid van de dieren. Krielkippen zoals zijdehoenders; diverse zware rassen zoals Faverolles en Pekins alsook grote, vriendelijke kippenrassen zoals Brahma’s, Cochins en Orpingtons behoren tot de ultieme mogelijkheden.
Je kinderen krijgen met deze kippenrassen niet alleen prachtige gevederde vriendjes maar tevens ook waardevolle lessen in verantwoordelijkheid en verzorging.

 

Time to read: 1 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews