Wat staan je kippen deze herfst te wachten?

What's In Store For Your Flock This Autumn?
De herfst is altijd een bitterzoet seizoen. Enerzijds is het moeilijk om afscheid te nemen van de lange dagen en het warme, zonnige weer, anderzijds voeden de rijkdom en de kleuren die de herfst brengt zowel onze magen alsook onze ziel. 

De herfst is altijd een bitterzoet seizoen. Enerzijds is het moeilijk om afscheid te nemen van de lange dagen en het warme, zonnige weer, anderzijds voeden de rijkdom en de kleuren die de herfst brengt zowel onze magen alsook onze ziel. Als je op het noordelijk halfrond woont, dan staat de herfst alvast garant voor heel wat mogelijkheden en pluspunten ten aanzien van uw kippen. Bovendien is het eenvoudig te reinigen Nestera hok ook nog eens dé ideale omgeving zodra de temperaturen weer wat dalen.

Wilde oogst

De heggen en boomgaarden zijn overladen met fruit en bessen die heerlijke GRATIS snacks opleveren, boordevol natuurlijke rijkdom. Bewaar wat je wilt en controleer altijd of het voedsel veilig is voordat u het aan de kippen geeft. De beschutte ruimte onder onze hokken met onderstel (= Lodge) en de verhoogde kippenhokken (= Raised), biedt overigens dé perfecte plek voor kippen om te eten en te drinken.

Bye Bye, Baby 

Als je vastberaden zuivere rassen hebt gehad die voornamelijk broeds waren tijdens het warme lente/ zomerseizoen, zijn deze koele temperaturen en kille wind ruim voldoende voor de meeste moederkippen om te wachten met kuikens tot het begin van de lente. 


Rui momenten

Het is vaak rond deze tijd van het jaar dat de veren van kippen uitvallen en weer aangroeien. Daarbij is het niet geheel ongebruikelijk dat kippen ruim 18+ maanden oud zijn wanneer dit voor het eerst gebeurt. Als je dit nog nooit hebt meegemaakt, kan het alarmerend zijn! Zorg voor voldoende voer van goede kwaliteit en houd er rekening mee dat er voorlopig geen eieren zullen volgen. 

Krabben-ahoy!

De overvloed aan vallende bladeren betekent veel extra krab- en ontdekkingsmogelijkheden. Verstop wat zonnebloempitten en levende meelwormen in een stapel gedroogde bladeren en laat ze hun eigen lekkere feestmaal ontdekken.

Wandelingen?

Als je een boswandeling maakt en interessante takken vindt, neem ze dan gerust mee naar huis en voeg ze toe aan het kippenverblijf. Je kunt er ook mos en korstmos aan toevoegen. Zorg er wel voor dat de kippen bij het vallen van de avond naar bed gaan en dus niet in de openlucht blijven zitten.

Snotsville

Het koele, vochtige weer kan lichte aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken. Voeg geperste verse knoflook (een teentje per liter) toe aan de drinkbak van je kippen. Knoflook is een natuurlijk antibacterieel, antimicrobieel … zeg maar gewoon “anti-alles” middeltje dat ervoor zorgt dat de kippen zich binnen enkele dagen weer helemaal “kiplekker” voelen. Gelukkig zijn de kippenhokken van Nestera standaard voorzien van volledig regelbare ventilatie, zodat je kippen voldoende frisse lucht krijgen, of het nu warm of koud is buiten.  

Kalebassen eten

Allerheiligen of beter gezegd “Halloween”, zoals de meesten onder ons het kennen, valt op 31 oktober  en gaat gepaard met het versnijden van pompoenen. Maar wist je dat je al het “schraapsel” of vulsel van de pompoen - inclusief de zaden - ook gewoon aan je kippen kunt voeren? Zelfs de pompoenen na gebruik, kunnen zonder probleem richting het kippenhok verhuizen - op voorwaarde dat de gebruikte pompoenen niet te slijmerig noch beschimmeld zijn.

Knal, knal, knal

Dat vuurwerk best wel stressvol kan zijn voor kippen, hoeft alvast niet te verwonderen. Het is daarom aangewezen om ze goed in de gaten te houden en vuurwerk in de buurt van hun verblijfplaats te vermijden. Anderzijds lijken ze wel graag te baden in de houtas die na het spektakel overblijft. Als de as is afgekoeld en nog redelijk droog is, zou je het dus eventueel kunnen bewaren om het hele jaar door stofbaden voor je kippen te maken.

Kippentrekker

Heb je een moestuin die niet langer in gebruik is? Dan kan het misschien een goed idee zijn om je kippen hier toegang tot te geven. Op die manier kan ongedierte eenvoudig worden opgegraven én wordt de tuin automatisch voor jou omgewoeld. Als het droog is, zullen de kippen hoogstwaarschijnlijk genieten van een welverdiend grondbad. Verwacht verder ook een goede portie gratis bemesting - want ja, het hoort er nu eenmaal bij!

Bekijk ons assortiment eenvoudig te reinigen kippenhokken uit gerecycleerd plastic, die gekenmerkt worden door een intelligent design dat erop gericht is je kippen het hele jaar door gezond én gelukkig te houden en dit steevast aan een comfortabele temperatuur, ongeacht het weer!

Dit artikel is geschreven door Libby, Nestera Head of Chicken Welfare

Time to read: 3 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews