Is chicken keeping easy?

Is chicken keeping easy?
Te midden van alle chaos zijn kippen het toonbeeld van onderhoudsarm gezelschap. Dit zijn de redenen waarom het houden van kippen zo gemakkelijk is.

Met ons drukke leven geven we de voorkeur aan huisdieren die makkelijk te combineren zijn met het huishouden, het werk en het sociale leven. En zeg nu zelf; kippen zijn gewoon hét toonbeeld van onderhoudsarm doch fantastisch gezelschap. Dagelijks verse eitjes en tal van andere voordelen die we hieronder graag even met jou bespreken.


Tijdbesparend wonder:

Eén van de meest opmerkelijke aspecten van het kippen houden is de tijd die je ermee bespaart. In tegenstelling tot bijvoorbeeld honden, hoeven kippen niet uitgelaten te worden. Ze kunnen zelf buiten op verkenning gaan en hun eigen voedsel zoeken zonder dat ze jou de hele tijd nodig hebben. Ze hebben dus geen constant toezicht of interactie nodig, wat geweldig is voor drukbezette mensen.


Makkelijk onderhoud:

Kippen leven buiten in kippenhokken waardoor je niet hoeft te vrezen dat vuil, schade en/ of allergenen je woning binnendringen. Door te kiezen voor een goed geventileerd en perfect gebouwd kippenhok, beperk je de tijd die je nodig hebt om hun leefruimte schoon te houden. 

Kortom, het is belangrijk om het kippenhok schoon te houden en op die manier bij te dragen aan een toom gelukkige en gezonde kippen. Als ervaren kippenhouders weten we maar al te goed hoe lastig het kan zijn om een houten kippenhok schoon te maken en vrij te houden van rode mijt (bloedluis).

Daarom zijn onze Nestera kippenhokken vervaardigd uit duurzaam gerecycleerd plastic en staan ze garant voor een comfortabele en veilige omgeving die niet rot en de kans op rode mij (bloedluis) aanzienlijk beperkt. De tijd die je bespaart op het reinigen van het kippenhok, kun je gebruiken om meer tijd door te brengen met je huisdieren.

Economische voordelen:

Kippen besparen je niet alleen tijd, maar dragen ook bij tot aanzienlijke financiële besparingen op de lange termijn. In tegenstelling tot andere huisdieren die een verzekering, dagopvang en/ of duur speciaal voer nodig hebben, zijn kippen zuinige metgezellen.

Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een degelijk kippenhok en bijbehorende kippenren, zijn je lopende uitgaven eerder minimaal.
Deze financiële voorzichtigheid kan bovendien ook op andere domeinen worden toegespitst, zoals op voeding. Kippen zijn dieren die nu eenmaal goed op eenvoudig en relatief goedkoop voer gedijen. Sabina - onze kippengoeroe - heeft alle informatie die je nodig hebt om op zoek te gaan naar het beste voer voor je kippen.


Lichaam en geest voeden:

Naast de praktische voordelen - denk aan de dagelijkse eieren die een goede bron van eiwitten zijn - bieden kippen ook een unieke én gezonde bron van plezier. 

Verwacht het of niet - maar deze dieren kunnen een grote invloed hebben op je emoties en algehele welzijn. Hun grappige acties in combinatie met hun zachte gekakel, liefde voor lekkernijen en aandacht vormen een geweldige remedie tegen de drukte van de huidige maatschappij. In hun eenvoudige behoeften schuilt de kracht om niet alleen je lichaam maar dus ook je ziel te voeden.


Eenvoudige behoeften en genoegens:

Het is helemaal niet moeilijk om aan de behoeften van je gevederde vrienden te voldoen. Het enige wat kippen nodig hebben, is een degelijk gebouwd en goed geventileerd kippenhok dat 1 keer per week grondig wordt schoongemaakt; een veilige buitenruimte waar ze kunnen foerageren; kwalitatief voedsel; vers drinkwater; grit; toegang tot stofbaden en het gezelschap van andere kippen.

Beginnen met minimaal 3 kippen zorgt voor een bloeiende sociale omgeving, want deze sociale dieren gedijen goed in het gezelschap van soortgenoten. Ons House kippenhok  is een perfect hok om mee te starten.


Investeren in geluk op lange termijn:

Hoewel kippen in de aanschaf vrij goedkoop zijn, vormen de aankoop van het kippenhok en de bijbehorende kippenren wel een investering. Wij adviseren daarom om meteen te opteren voor een gerenommeerd merk dat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Je betaalt in het begin misschien iets meer, maar je zult er op de lange termijn (financieel) voordeel uithalen. Bovendien willen we ook alleen maar het beste voor onze gevederde vriendjes, toch? Door het geheel aan te vullen met een automatische deuropener, zorg je er tevens voor dat de dagelijkse routine nog een pak eenvoudiger wordt.

Kortom; kippen bieden een verfrissende eenvoud die zich uitstrekt tot elk aspect van het huisdierenbezit en dit in een wereld vol complexiteiten, drukte en stress.


Time to read: 3 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews